5 ideale bestemmingen voor Valentijn

Er lekker even tussenuit voor Valentijn? Goed idee! Maar waar rijd je dan naartoe? We stelden onze gps alvast in op ‘romantisch’ en kwamen uit bij deze romantische autobestemmingen. Goeie reis!


 

Wegdromen in De Haan


De mooiste badstad langs de Belgische kust? Dat is zonder twijfel De Haan. In dit kleine plaatsje lijkt de tijd wel stil te hebben gestaan, want de “belle-epoque”-architectuur heeft er nooit plaats moeten ruimen voor moderne appartementsblokken. Wat er zeker op je to-do-lijst hoort te staan? Ga lekker uitwaaien op het strand, duik het verleden in tussen de mooie historische villa’s en warm jezelf weer op in een van de stijlvolle cafés die De Haan rijk is.


 

Amoureus in Amsterdam


Met haar wereldberoemde grachtengordel, gerenommeerde musea en relaxte vibe is Amsterdam een stad die meteen je hart verovert. Of je nu gaat om het riante culturele aanbod uit te spitten, om romantisch langs de vele parkjes en pleintjes te slenteren of om te shoppen tot je erbij neervalt, Amsterdam is een absolute topbestemming. Het is trouwens een echte fietsstad. Handige parkeertips kan je hier vinden.

Romantisch Normandisch


Eventjes helemaal weg met z’n twee? Zet dat koers naar de ruwe kusten van Normandië en Bretagne. Duffel jezelf gezellig in en verken de eindeloze stranden, ontdek de pittoreske vissersdorpjes en proef van de culinaire hoogtepunten die de regio te bieden heeft. Niet te missen is de betoverende Mont Saint-Michel, het bekende getijdeneilandje met de middeleeuwse abdij, dat aan de monding van de Couesnon ligt. Alle info over deze unieke trekpleister vind je hier.


 

Prinses Elsa achterna in Hallstatt


Dacht je dat Oostenrijk niets voor jou was? ‘Let it go!’, want het piepkleine Oostenrijkse dorpje Hallstatt kan in dit lijstje van romantische plekken niet ontbreken. Liefhebbers van de Frozen-films kennen Hallstatt als een waar bedevaartsoord. Het plaatsje zou immers de inspiratie gevormd hebben voor het koninkrijk Arendelle, waar de prinsessen Anna en Elsa wonen. Het door Unesco beschermde dorp ligt aan de rand van een schilderachtig meer, ingesloten tussen de bergen en het water.


 

Als Romeo en Julia in Verona


That’s amore! Voor romantiek op z’n Italiaans hoef je heus niet naar het overbevolkte Venetië of Rome. Dé Italiaanse stad van de liefde is Verona, waar het bekendste liefdesdrama aller tijden zich afspeelde – dat van Romeo en Julia. In de vele steegjes van deze middeleeuwse stad voel je de liefde in de lucht hangen. De meest romantische hotspots? Het is moeilijk kiezen tussen de talrijke bruggen over de Adige, de authentieke terrasjes op de pleinen en het historische amfitheater waar tijdens de zomermaanden opera wordt opgevoerd.

Om ook te lezen

19 November 2021

Waar gaan we naartoe, Citroën?

19 November 2021

Lees hieronder alle details over de verplichte winterbanden in Frankrijk

19 November 2021

7 tips om je wagen klaar te maken voor de winter

5 October 2021

HEEFT JE CITROËN DE GEPASTE OUTFIT VOOR DE WINTER?