CITROËN, 100 jaar van durf

CITROËN Inspired By You Since 1919

Sinds 1919 legt het merk CITROËN durf aan de dag, evenals een gehechtheid aan de mens, wat doorheen zijn hele geschiedenis nooit verloochend werd. Met zijn bijna honderdjarige patrimonium van meer dan 300 modellen, waarvan er een aantal de auto-industrie voorgoed hebben getekend, zit CITROËN in het hart van alle Fransen. Het is in dat historische epos, opgezet door het visionaire genie André CITROËN, dat we u hier willen onderdompelen.


Onze mobiliteitsvisie komt voort uit jouw verlangen naar vrijheid. Zo is CITROËN al bijna 100 jaar lang de leverancier van je mooiste herinneringen.

Alles weten over de geschiedenis van CITROËN

Ontdek de chronologie van de bijna 100-jarige geschiedenis van CITROËN: de belangrijkste data en industriële epossen, de auto’s die de geschiedenis getekend hebben en de reclamesaga’s die in het hart van de mensen zitten.

De mens is altijd een inspiratiebron voor het merk geweest, en zal dat ook altijd blijven. Daarom is de geschiedenis van Citroën steeds de weerspiegeling van zijn tijd.

Ontdek de geschiedenis van CITROËN >>


Het interactieve museum van het merk

Klaar voor een reis in de tijd?
Met CITROËN Origins ontdekt u over 360° het exterieur en interieur van meer dan 50 iconische modellen die van CITROËN een legendarisch merk hebben gemaakt. Van de voertuigen van toen zoals de CITROËN Type A, over onze racewagens en onze concept-cars tot de modellen die vandaag de kracht zijn van het merk: bekijk alle mythische voertuigen die de geschiedenis van CITROËN mee geschreven hebben en ons een blik gunnen op zijn toekomst.

Ontdek CITROËN origins >>

Om ook te lezen

19 November 2021

Waar gaan we naartoe, Citroën?

19 November 2021

Lees hieronder alle details over de verplichte winterbanden in Frankrijk

19 November 2021

7 tips om je wagen klaar te maken voor de winter

5 October 2021

HEEFT JE CITROËN DE GEPASTE OUTFIT VOOR DE WINTER?