Doe een check-up na de winter

De dagen worden langer, het kwik stijgt en dus wil je terug op uitstap. Maar vóór je dat doet, check je best eerst enkele belangrijke elementen.

Zorgeloos de baan op dankzij je Citroën-expert

Heeft je wagen door de gezondheidsmaatregelen langere tijd niet gereden? Inactiviteit kan gevolgen hebben voor je wagen, denk er dus aan enkele punten na te kijken voor je weer de weg op rijdt.

Sommige mankementen zie je zelf, andere zijn moeilijker te zien. Ga daarom zeker langs bij Citroën: voor 49 euro* laat je je wagen controleren op 20 essentiële punten. Een must vóór je voluit geniet van je wagen én van dat heerlijke lenteweer.

Ik maak een afspraak > Meer weten >

Luister naar je wagen

Niet elk onderdeeltje dat je moet vervangen, knippert op je dashboard. Maar door goed te luisteren naar je wagen, kan je er wel nog enkele detecteren.

  • Maken je ruitenwissers te veel lawaai en laten ze strepen na op je voorruit? Dan is het tijd voor nieuwe.
  • Voelt het rempedaal anders aan of zijn er geluiden tijdens het remmen? Gedraagt uw voertuig zich anders tijdens het remmen? Dan is er mogelijk een probleem met de remblokken, remschijven of remvloeistof. Laat dit zeker zo snel mogelijk nakijken door de garage!
  • Raakt je motor oververhit? Check de koelvloeistof en het oliepeil.
  • Wijkt je wagen af terwijl je recht stuurt? Laat de geometrie van je wagen opnieuw afstellen.
  • Maakt je uitlaat een fors geluid? Dan is die waarschijnlijk gescheurd.
  • Knipperen andere chauffeurs ’s nachts met hun koplampen? Dan zijn je dimlichten niet goed afgesteld.

Je merkt het: de lijst is best lang. Maar hoor, zie of voel je één van bovenstaande zaken? Neem dan direct contact op met je Citroën-garage.

Ik maak een afspraak >

Een voorruit als nieuw

Zit er een sterretje in je voorruit? Dan volstaat een putje, een verkeersdrempel of een groot temperatuurverschil om je ruit verder te laten barsten. Vermijd daarom onnodige kosten en gedoe: als het sterretje kleiner is dan een muntstuk van twee euro, kan je je voorruit al voor 79 euro** laten herstellen bij Citroën.

Ik maak een afspraak >
 

 


* Prijs incl. BTW. Aanbod voorbehouden aan particulieren en professionelen zonder onderhoudscontract, geldig van 01/04/2021 tot 30/06/2021 in het deelnemende Belgische en Luxemburgse Citroën-netwerk. Meer info vind je bij je dienst na verkoop.

** Prijs incl. BTW. Aanbod voorbehouden aan particulieren en professionelen, geldig van 01/04/2021 tot 30/06/2021 in het deelnemende Belgische en Luxemburgse Citroën-netwerk. Het aanbod gaat over de herstelling van een sterretje in je voorruit. Per extra sterretje: 15€ (met een maximum van 3 sterretjes in totaal). Meer info bij je dienst na verkoop.

Om ook te lezen

5 October 2021

HEEFT JE CITROËN DE GEPASTE OUTFIT VOOR DE WINTER?

15 September 2021

Citroën, is ook online. Voorbij. Altijd.

4 June 2021

Waar gaan we naartoe, Citroën

27 May 2021

Warm buiten? Koel binnen!