Draag zorg voor je wagen

Met het mooie weer wil je ook dat je wagen er mooi uitziet. Wij vroegen aan onze experts enkele tips om je carrosserie te beschermen én te laten blinken.

 

Eerst wassen…

Geef deze lente ook je wagen een flinke schoonmaakbeurt. Je hoeft daarvoor geen expert te zijn, maar hun tips kan je wél gebruiken:

  • Voorzie twee emmers water: één met zeep, één met proper water om je wagen af te spoelen
  • Was je wagen altijd in de schaduw. Zo zie je eventuele strepen beter.
  • Was je wagen van boven naar beneden. Zo vermijd je dat je er onnodig vuiligheid op je dak belandt.
  • Gebruik een washand met microvezel in plaats van een spons. Dat is beter voor je carrosserie en je neemt meer vuil op.

 

… dan waxen

Is de lente in het land, dan zijn ook de vogels daar. En die willen wel eens cadeautjes op je auto droppen. Cadeautjes die de vernis van je auto aanvreten. Wax daarom je auto na élke wasbeurt. Het beschermt niet alleen beter tegen de uitwerpselen van vogels, maar laat je auto ook blinken zoals op de allereerste dag.

O ja, en zie je toch een plekje van een vogel? Veeg die dan direct weg. Dat ziet er niet alleen properder uit, maar vogeluitwerpselen kunnen ook schade aanbrengen aan de lak van je wagen als je die niet verwijdert.

 

Vliegensvlug weg met vliegen

Hoe warmer het is, hoe meer insecten er rondvliegen. En die gebruiken je voorruit graag als landingsbaan. Kies daarom een ruitensproeiervloeistof voor de zomerperiode. Die bevat een speciaal bestanddeel om insecten makkelijker van je voorruit te vegen. Vraag naar de ruitensproeiervloeistof in je Citroën-garage.

 

Gebruik aangepaste producten

Denk je dat een eenvoudig sopje even goed is als een gespecialiseerd schoonmaakproduct. Doe zelf eens de test: neem bijvoorbeeld een speciaal product voor je velgen en je ziet direct het verschil. Daarom maak je nu kans op een volledige schoonmaakkit voor je wagen. Doe mee met de wedstrijd en rij vanaf nu altijd rond in een superpropere wagen.

 

Ik speel mee >

 

Laat de rest over aan professionals

Je kan niet alles zélf schoonmaken. Sommige zaken vragen nu eenmaal om experts, zoals de vervanging van je interieurfilter. Ruik je een onaangename geur, dan is het tijd om die te laten vervangen en je airco te laten reinigen. En ook aan je airco begin je beter niet zelf. Werkt die niet meer zo efficiënt? Dan moet je waarschijnlijk je systeem laten bijvullen.

Tip: als je regelmatig op onderhoud komt met je wagen gebeurt zo’n check-up automatisch. Bovendien krijg je nu één jaar wegbijstand cadeau* voor elke onderhoudsbeurt in een erkende Citroën-garage. Meer nog: speel mee met onze wedstrijd en krijg de kost van één onderhoud terugbetaald**.

Ik maak een afspraak >

 


*Als je jaarlijks onderhoud laat uitvoeren in een erkende Citroën-garage. Meer info vind je op https://www.citroen.be/nl/financieringen-en-diensten/diensten/citroen-assistance.html.

**Aanbod onder voorwaarden en voorbehouden aan particulieren die een onderhoud laten doen in een erkende Citroën-garage tussen 1 april en 31 december 2021. Eén deelname per klant en per onderhoudsbeurt. Meer info en het volledige wedstrijdreglement vind je op citroen.be.

Om ook te lezen

19 November 2021

Waar gaan we naartoe, Citroën?

19 November 2021

Lees hieronder alle details over de verplichte winterbanden in Frankrijk

19 November 2021

7 tips om je wagen klaar te maken voor de winter

5 October 2021

HEEFT JE CITROËN DE GEPASTE OUTFIT VOOR DE WINTER?