En, waar gaan we naartoe?

Elke maand laat Citroën je de toeristische parels van de regio’s in onze buurt (her)ontdekken.
Deze maand klikt iedereen de gordels vast voor het kasteelleven en een schattenjacht.

 

Tongeren: het Teseum (BE)


De site van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek van Tongeren herbergt heel wat verrassingen. Begin je bezoek aan de basiliek zelf. Haar gotische stijl maakt haar tot een van de mooiste religieuze gebouwen van België, met haar Romaanse toren uit de 12de eeuw. Wandel verder langs haar klooster en haar tuin en ontdek een vredig stukje groen middenin de stad. Duik vervolgens het verleden in en verken de uitzonderlijke archeologische site van 2000 jaar oud! Bewonder tot slot de schatkamer van de basiliek: een collectie zeldzame en verfijnde voorwerpen uit de middeleeuwen.

Meer weten >

 

Ovifat: het Kasteel van Reinhardstein (BE)


Na bijna 150 jaar aan zijn lot te zijn overgelaten, heeft dit authentieke kasteel uit de veertiende eeuw zijn pracht van weleer vandaag teruggevonden. Struin door de gangen van het kasteel, tussen de harnassen, de schilderijen en de wandtapijten. Stap in de voetsporen van de ridders en de wachters en bezoek hun zalen, kapel en vertrekken.

Meer weten >

 

Schaarbeek: Train World (BE)


Dit museum nodigt je uit om een van de hoogtepunten van het Belgische vernuft te ontdekken: het spoor.
Van zaal tot zaal voert Train World je terug in de tijd, van de charmante rudimentaire eerste locomotieven over de indrukwekkende stoomtreinen tot de supersnelle TGV. Laat je kinderdromen uitkomen in de machinekamer van een echte stoomtrein en grijp de controle over een simulator. Wedden dat je je heel klein zal voelen naast deze enorme machines? Zij hebben immers de mens in staat gesteld om reistijden drastisch in te korten en hebben België doen schitteren over de hele wereld.

Meer weten >

 

Grevenmacher: De Vlindertuin (LU)


Klein en groot zullen verwonderd staan kijken naar de sierlijke capriolen en prachtige kleuren van de honderden vlinders in de Vlindertuin van Grevenmacher. Meer dan 40 verschillende vlindersoorten uit de hele wereld vliegen in volledige vrijheid boven je hoofd in deze ruimte van meer dan 600 m² die voortdurend op de ideale temperatuur wordt gehouden. In deze luxueuze en nauwgezet gecontroleerde setting fladderen ze vrolijk naast schildpadden, kameleons, Chinese dwergkwartels, vogels en bijen. De paradijselijke sfeer van deze tropische tuin en zijn talloze exotische planten doen je meteen vergeten dat je hier aan de oevers van de Moezel zit. Wedden dat het voelt alsof je met het hele gezin op een verre reis bent? De Vlindertuin opent zijn deuren nog tot eind november. Vergeet niet je ticket online te reserveren voor je bezoek.

Meer weten >

Om ook te lezen

16 June 2022

Waar gaan we naartoe, Citroën?

4 March 2022

OPFRISBEURT VOOR JE AIRCO

4 March 2022

DUIK VOLLENBAK DE LENTE IN

4 March 2022

BEN JIJ KLAAR VOOR DE LENTE?