Heerlijk koel in mijn CITROËN: da’s makkelijk!

De airco van je CITROËN is onontbeerlijk voor een comfortabele zomer. Om pannes en slechte geurtjes te vermijden, volstaat het enkele eenvoudige tips te volgen voor een betere werking.


Ik gebruik mijn airco op een slimme manier

Het gebruik van je airco heeft een invloed op het brandstofverbruik. Als je wil besparen en je hoofd koel houden, rijd je best ook , is met je ruiten open rijden zeker geen goede optie. Niet alleen breng je hiermee warme buitenlucht naar binnen, waardoor je de airco meer werk geeft. Je veroorzaakt ook een bijkomende aerodynamische weerstand die je verbruik de hoogte in zal stuwen.

Voor een slimmer gebruik van je airco raden we je de volgende eenvoudige tips aan:

  • Parkeer indien mogelijk in de schaduw, om te vermijden dat de hitte in de wagen te hoog oploopt.
  • Verlucht je warme wagen goed voor je vertrekt: zet alle ramen enkele minuten open, zodat de hete lucht naar buiten kan.
  • Het verschil met de buitentemperatuur mag niet te groot zijn. Probeer het verschil te beperken tot ongeveer 5°C.
  • Heeft de passagiersruimte de gewenste temperatuur bereikt? Druk dan de knop voor binnen luchtcirculatie in. Zo voer je geen warme buitenlucht meer aan, die constant moet afgekoeld worden. Toch doe je er goed aan om die knop af en toe weer uit te schakelen, zodat de binnenlucht ververst wordt.
  • Richt de koele lucht niet rechtstreeks op je lichaam. Je kan er een verkoudheid, een pijnlijke nek of andere kwaaltjes aan over houden. Op de ruit of naar je voeten is een veiligere optie.
  • Gekoelde lucht van de airco droogt ons lichaam uit. Voldoende water drinken is dus de boodschap!

Ik draag zorg voor mijn airco

Net als elk systeem verdient ook de airco van je CITROËN regelmatig onderhoud. Zonder onderhoud kan je airco immers muffe en hardnekkige geurtjes voortbrengen. Zeker tijdens de wintermaanden kunnen heel wat bacteriën in de condensor van je airco kruipen, wat tot onfrisse en onhygiënische toestanden leidt.

Maar vergeet ook de tijdige vervanging van je pollen filter niet! Een pollen filter weert schadelijke organismen zoals pollen, schimmels en huisstofmijt uit de binnenruimte.

Een jaarlijkse check-up van het aircosyteem is dus geen overbodige luxe. Momenteel ben je met ons aircoforfait aan 59 € zeker dat je de hele zomer heerlijk koel zal doorbrengen!

Klik hier als je meer wil weten over het aircoforfait >

Om ook te lezen

5 October 2021

HEEFT JE CITROËN DE GEPASTE OUTFIT VOOR DE WINTER?

15 September 2021

Citroën, is ook online. Voorbij. Altijd.

4 June 2021

Waar gaan we naartoe, Citroën

27 May 2021

Warm buiten? Koel binnen!