In 1, 2, 3 een propere voorruit

Met al dat wisselvallig weer is het niet altijd evident om je voorruit proper te houden. Hieronder vind je 3 concrete tips om in alle omstandigheden een goed zicht op de weg te hebben.

  1. Krab alles weg wat bevroren is

Gewoon het ijs op je voor- en achterruit wegkrabben is niet genoeg. Als je rijdt, moet je elke hoek kunnen zien: verwijder daarom ook het ijs op de zijruiten voor- en achteraan en op je zijspiegels. En nu je dan toch je voorruit proper maakt, check ook even of er ergens een barst in je voorruit zit. Zelfs de kleinste barst kan door het enorme temperatuurverschil veranderen in een grote barst. En dan moet je natuurlijk je hele voorruit laten vervangen.
 

  1. Ja, ruitenwisservloeistof voor de winter is handig

In de winter liggen de wegen er niet al te proper bij. Al dat vuil en vet blijft dan aan je ruit plakken. Zorg daarom dat er altijd genoeg ruitenwisservloeistof in het reservoir zit. Je vindt het rechts onder je motorkap, meestal met een blauwe dop erop. In tegenstelling tot de ruitenwisservloeistof die je in de zomer vindt, zit in de winterversie antivriesgel. Die zorgt dat het sproeisysteem niet bevriest, ook al is het buiten -20°C. Nog een laatste tip: gebruik een trechter om de ruitenwisservloeistof zonder morsen in het reservoir te gieten. Heb je geen trechter in huis? Gebruik dan een stuk van een plastic fles.

 

  1. De basis: goeie ruitenwissers

Het weer stelt je ruitenwissers nogal op de proef. Veel regen en bevroren ruiten doen het rubber sneller verslijten. Als je sporen begint te zien op je ruit of je hoort ze tegen je ruit wrijven, dan moet je ze laten vervangen. In je Citroën-garage heb je er al nieuwe vanaf 15 euro*.
 
Ik vraag een online offerte >
 

 


* Prijs inclusief BTW. Aanbod voorbehouden aan particulieren zonder onderhoudscontract, geldig van 01/01/2021 tot 31/03/2021 in het deelnemende Belgische en Luxemburgse Citroën-netwerk. De promoprijs is gebaseerd op de aankoop van ruitenwissers van het merk Eurorepar (referentie 1635454280) voor een Citroën C-Elysée, plaatsing niet inbegrepen. De onderdelen van Eurorepar zijn alleen beschikbaar voor voertuigen ouder dan 2 jaar.

Om ook te lezen

19 November 2021

Waar gaan we naartoe, Citroën?

19 November 2021

Lees hieronder alle details over de verplichte winterbanden in Frankrijk

19 November 2021

7 tips om je wagen klaar te maken voor de winter

5 October 2021

HEEFT JE CITROËN DE GEPASTE OUTFIT VOOR DE WINTER?