Waar gaan we naartoe, Citroën?

Citroën staat garant voor plezier. Maak je daarom klaar voor kerst met dit lijstje vol mooie kerstmarkten in België en Luxemburg. Voor jong en oud, fijnproevers, curieuzeneuzen, avonturiers… op elke kerstmarkt is er voor ieder wat wils met al die heerlijke delicatessen, mooie ijsbanen en schitterende kraampjes.


 

De kerstmarkt in Gent

De kerstmarkt verwelkomt meer dan 150 authentieke chalets langs een parcours dat je de mooiste hoekjes van de stad toont, zoals de Botermarkt of Klein Turkije.

De feestneuzen onder ons trekken naar Stadshal voor een muziekavond bij Babette: muziekgroepen en DJ’s zorgen voor sfeer van 8 tot 31 december 2022.

Van 10 december 2022 tot 8 januari 2023 word je verwacht aan de winterbar in de middeleeuwse stallen van het prachtige Gravensteen. Je kan er de kerstverlichting bewonderen in een feestelijk kader.

 

De kerstmarkt van Antwerpen

Antwerpen wordt ook deze winter een droombestemming die alle ingrediënten bevat voor een magische Kerst. De talloze activiteiten die de stad heeft voorzien dompelen je meteen onder in een feestelijke sfeer. Er zijn superconcerten en andere artistieke optredens voorzien voor zowel groot als klein.

 

Winterpret in Brussel

In de kerstperiode hult de hoofdstad zich in haar mooiste licht. Met meer dan 270 kraampjes verdeeld over een parcours van 2,5 km heeft Winterpret alles om je te behagen. Naast de licht- en geluidsanimatie die je van 25 november tot 1 januari 2023 wordt aangeboden, vind je natuurlijk ook tal van mogelijkheden om je te verwarmen en om van te smullen. Raclette, frietjes, smoutebollen … Er is voor ieder wat wils.

 

De kerstmarkt van Charleroi

2 plekken die je niet mag missen:

  • De Place Verte: op dit plein pal in het stadscentrum vind je al enkele jaren een ijspiste.
  • De Place de la Digue: Hier vind je een veertigtal chalets van ambachtslieden, eetkraampjes en een groot verwarmd terras. Perfect voor wie houdt van kaasfondue en glühwein.

 

De kerstmarkt in Durbuy

In de aanloop naar de feesten heerst er een feeërieke sfeer in Durbuy dankzij de kerstmarkt in het historische centrum. Een zestigtal chalets staan verspreid in de pittoreske straatjes. In het Boudewijnpark kan je de kerststal bewonderen en genieten van de ijspiste en de unieke, traditionele sfeer.

 

De middeleeuwse kerstmarkt van Dudelange

Op het plein voor het stadhuis van Dudelange staan jaarlijks een veertigtal hutjes die recht uit de middeleeuwen lijken te komen. Ambachten, lokale drank en gerechten, animaties en shows worden je hier aangeboden: taverne, kampvuur, verhalenverteller …

Elke dag wordt een programma opgesteld om deze traditionele kerstmarkt een originele toets uit het verleden te geven. De kinderanimaties starten vanaf 30 november, terwijl de kerstmarkt officieel zijn deuren opent van 10 tot 19 december.

 

De kerstmarkt van Differdange, de oudste kerstmarkt 

Ook Differdange heeft van 3 tot 21 december een kerstmarkt met een dertigtal chalets. De kerstmarkt in Differdange staat er al sinds 1977, wat ze tot de oudste kerstmarkt van Luxemburg maakt. Je vindt er decoratie en ambachten, evenals culinaire specialiteiten om van te genieten met een glaasje glühwein.

Om ook te lezen

20 November 2022

Lees hieronder alle details over de verplichte winterbanden in Frankrijk

4 October 2022

Winterbanden : rij met een gerust hart in alle weersomstandigheden

24 August 2022

Op stap met Citroën

24 August 2022

Zorg dat alleen de goeie vakantieherinneringen overblijven