Lang leve een lang leven

Het begin van het jaar staat vaak garant voor regen, mist, sneeuw en vriesweer. Dat is voor elke wagen altijd een uitdaging. Reden te meer om vóór je vertrek je Citroën te controleren op enkele belangrijke punten. Dat is veiliger voor iedereen: bestuurder, passagiers én andere weggebruikers.

  1. Hoe klinken je remmen?

Nóg belangrijker dan het gaspedaal: de remmen. Maar hoe weet je nu of ze aan vervanging toe zijn? Wel, dat kan je makkelijk horen, zien én voelen. Piepende remmen, abnormale trillingen, een langere remafstand, zachte of harde remmen… zijn allemaal signalen dat je remblokken aan vervanging toe zijn. Gemiddeld moet je je remblokken vervangen tussen de 10.000 en de 30.000 km. Wanneer je dat precies moet doen, hangt natuurlijk af van je rijstijl en de staat van de weg waarop je rijdt. Zijn je remmen volgens jou versleten? Laat ze dan direct nakijken of vervangen in je Citröen-garage. Vanaf 50 euro* heb je al een paar nieuwe remblokken.
 
Ik maak een afspraak >
 

  1. Heb je alle sneeuw weggedaan?

Ligt er een laagje sneeuw op je wagen? Maak dan niet alleen je voorruit schoon, maar ook je voor- en achterlichten. Zo zie je zelf meer natuurlijk, maar ook de auto’s achter jou zien wanneer je remt. Vergeet ook je dak en motorkap niet schoon te maken: zo vermijd je dat er tijdens het rijden sneeuw op je eigen voorruit of die van andere bestuurders terechtkomt.

 

  1. Hebben je banden de juiste druk?

Vriesweer heeft een invloed op je banden. Een goeie bandendruk is dus cruciaal: je verhoogt de grip op de weg én je verlaagt het risico op aquaplaning. Controleer daarom één keer per maand je banden. Is de druk te laag? Volg dan de aanbevolen bandendruk van Citroën. Nog een tip: check ook regelmatig de staat van je banden. Het profiel moet hoger zijn dan de zogenaamde slijtage-indicatoren. En kijk ook even of de slijtage op je banden overal gelijk is. Merk je dat een kant meer afgesleten is dan de andere?

 

  1. Heb je de veiligheidscheck-up al gedaan?

Op veiligheid mag je niet besparen. Voor 49 euro** doet je Citroën-garage een volledige check-up op 20 essentiële punten. Rij dus deze winter zonder zorgen en maak nu een afspraak voor je veiligheidscheck-up.
 
Ontdek de aandbod >

 


* Prijs inclusief BTW. Aanbod voorbehouden aan particulieren zonder onderhoudscontract, geldig van 01/01/2021 tot 31/03/2021 in het deelnemende Belgische en Luxemburgse Citroën-netwerk. De promoprijs is gebaseerd op de aankoop van de voorste remblokken van het merk Eurorepar (referentie 1619790680) voor een Citroën SUV C3 Aircross, plaatsing niet inbegrepen. De onderdelen van Eurorepar zijn alleen beschikbaar voor voertuigen ouder dan 2 jaar.
** Prijs inclusief BTW. Aanbod voorbehouden aan particulieren zonder onderhoudscontract, geldig van 01/01/2021 tot 31/03/2021 in het deelnemende Belgische en Luxemburgse Citroën-netwerk.

Om ook te lezen

16 June 2022

Waar gaan we naartoe, Citroën?

4 March 2022

OPFRISBEURT VOOR JE AIRCO

4 March 2022

DUIK VOLLENBAK DE LENTE IN

4 March 2022

BEN JIJ KLAAR VOOR DE LENTE?