Met deze 4 tips vermijd je de meest frequente pannes

  1. Hou je batterij in het oog

Je las het al in het vorige artikel: de batterij van je auto gaat niet eeuwig mee. Laat ze daarom direct vervangen als je de eerste tekenen van vermoeidheid merkt.

 

  1. Controleer de druk en slijtage van je banden

Check regelmatig de bandendruk. Als de druk snel afneemt, dan betekent het dat je band langzaam aan het leeglopen is. Hoe weet je nu wat de ideale bandendruk is? Die heb je altijd bij: aan de bestuurderskant kleeft aan de binnenzijde van de deur een sticker met daarop de ideale bandendruk. Hou ook de slijtage van je banden in de gaten. Dat doe je door de diepte van de groeven na te meten. Bij een winterband moet die minstens 8 millimeter diep zijn.

 

  1. Is er nog genoeg koelvloeistof?

In je motor zit koelvloeistof. Die zorgt dat je motor niet oververhit raakt. En dat is belangrijk, want als je motor niet genoeg afkoelt dan kunnen er allerlei vervormingen optreden. In de winter heb je dus een koelvloeistof nodig die tegen de vrieskou kan. Gelukkig kunnen de meeste makkelijk temperaturen tot -30 °C aan.

 

  1. Kies de volledige wintercheck-up van Citroën

Heb je geen tijd of zin om je wagen helemaal winterklaar te maken? Reserveer dan een volledige wintercheck-up voor maar 49 euro*. Je garagist controleert dan je wagen op twintig belangrijke punten. Zo ga je deze winter zorgeloos de baan op.
 
Ik wil de volledige wintercheck-up >

 


*Prijs inclusief btw. Aanbod geldig tot 31/12/2020 in alle deelnemende Belgische en Luxemburgse Citroën-verkooppunten.

Om ook te lezen

19 November 2021

Waar gaan we naartoe, Citroën?

19 November 2021

Lees hieronder alle details over de verplichte winterbanden in Frankrijk

19 November 2021

7 tips om je wagen klaar te maken voor de winter

5 October 2021

HEEFT JE CITROËN DE GEPASTE OUTFIT VOOR DE WINTER?