Nog even weg voor de school weer begint?

Heb je zin om nog een frisse neus op te halen en er dan weer voluit tegenaan te gaan na de vakantie? Waar wacht je nog op? Wij hebben een lijst opgesteld met leuke plekjes waar je voor één dag of een weekend naartoe kan gaan!

 

Voor één dag

Je bent op zoek naar een dagtocht, maar je wil daarvoor niet de halve wereld afreizen. Hier heb je 5 bijzondere bestemmingen, die meer dan de moeite waard zijn en voor elk wat wils bieden:

 

Het meer van Robertville

Afspraak bij het meer van Robertville in de provincie Luik voor een goedgevulde dag! Op het programma: zwemmen in het meer, luieren op het fijnzandstrand, peddelen met een waterfiets, varen met een kano of een motorbootje! De eerste 600 bezoekers genieten van welverdiende rust!

Meer weten >

 

De Japanse tuin in Hasselt

Op reis gaan naar het land van de rijzende zon? Richting de Japanse tuin in Hasselt dan, waar je je zo in Japan waant! Geen betere plek om je onder te dompelen in “zen” en “feng shui” dan in de grootste Japanse tuin van België: reserveer wel je plaatsje!

Meer weten >

 

De waterval van de Bayehon

Voor een 100% groene uitstap kies je voor de waterval van de Bayehon, de op een na grootste waterval van België! Gooi de wandelschoenen maar in de koffer, tik Longfaye in als bestemming en maak een wandeling door een betoverende omgeving. Voor iedereen toegankelijk.

Meer weten >

 

Het blotevoetenpad in Lieteberg

Zo’n avontuur maak je niet elke dag mee. Het blotevoetenpad in Lieteberg! Wat ga je doen? Een boswandeling, maar dan zonder schoenen of sokken, over allerlei bodems: hout, stenen, klei, gras, water… Een giga-coole ervaring. Fun verzekerd!

Meer weten >

 

De hangende tuinen van Thuin

Zin in een adembenemend bezoek aan een uitzonderlijk stukje Erfgoed van Wallonië? Dan zijn de hangende tuinen van Thuin een must! Ga voor een ontspannen wandeling langs de geplaveide straatjes en geniet van een uniek uitzicht op de stad. Kuier door het dorpje en bewonder de doorkijkjes naar de bijna 200 terrasvormig aangelegde tuinen! Inspiratie verzekerd!

Meer weten >

 


 

Voor een weekend

Iets langer op stap? Ontdek deze 5 bestemmingen voor een paar dagen rust, voor het schoolregime weer begint!

 

Dunes de Flandre

Een weekend naar zee? Zonder de drukte? Waarom trek je dan niet naar de “Dunes de Flandre”: 15 kilometer fijn zand, meer dan 1000 hectare ongerept groen, duinen die je nergens anders in Frankrijk vindt en een uitzonderlijke watervlakte aan de rand van de Noordzee. Je weet niet waar eerst naar kijken!

Meer weten >

 

Straatsburg

Kruip achter het stuur van je CITROËN richting Straatsburg! Een verrassende stad. Verken er de wijk Petite France, bewonder de schitterende kathedraal en de kanalen en maak een fietstochtje langs de Rijn.

Meer weten >

 

Rotterdam

Je hebt Rotterdam nog nooit gezien? Doen! Ontdek deze bruisende, dynamische stad met haar avant-gardistische architectuur, haar trendy bars, leuke winkels en overdekte markt. Geniet van je lunch in één van de vele hippe eethuisjes en ga mee in de rijke geschiedenis van de op een na grootste stad van Nederland. Een bezoek meer dan waard! Kers op de taart: maak een tussenstop in het dorp Kinderdijk met zijn ongelofelijke uitzicht op de talloze windmolens. Je komt ogen tekort!

Meer weten >

 

Étretat

Op naar Normandië, meer bepaald naar Étretat, voor een echt adembenemende bestemming aan zee! Het dorpje ligt immers tussen indrukwekkende rotswanden en tuinen en heeft heel wat kunstenaars geïnspireerd… Neem nog een duik in zee, vóór je begint aan een romantische wandeling… Meer heb je niet nodig!

Meer weten >

 

Frankfurt

Mag het wat stedelijker? Kies dan voor Frankfurt! De stad biedt een perfecte mix van moderne bouwwerken en typische streekarchitectuur. Er vinden tal van culturele activiteiten plaats en je kan er fantastisch lekker uit eten gaan. Heb je nog meer redenen nodig om deze beroemde stad te bezoeken?

Meer weten >

Om ook te lezen

19 November 2021

Waar gaan we naartoe, Citroën?

19 November 2021

Lees hieronder alle details over de verplichte winterbanden in Frankrijk

19 November 2021

7 tips om je wagen klaar te maken voor de winter

5 October 2021

HEEFT JE CITROËN DE GEPASTE OUTFIT VOOR DE WINTER?