Ook je batterij heeft het graag warm in de winter

De winterperiode is altijd een serieuze test voor je autobatterij. Hieronder 3 tips die zorgen dat ze altijd start.

  1. Zet je auto binnen

Heb je een garage? Zet je auto dan altijd binnen in de winter. Zelfs in een garage die je niet verwarmt is het nog altijd warmer dan buiten. En dat beschermt je batterij toch voor een groot stuk tegen de kou.

 

  1. Start je auto in 2 stappen

Het onderdeel dat de meeste energie vraagt van je autobatterij is het starten zelf. In de winter is het dus belangrijk dat je het kalmpjes aan doet. Om je batterij dus niet te bruuskeren, zet je best eerst een paar seconden je lichten aan en uit – kwestie van je batterij wakker te maken. Daarna duw je de koppeling in en start je zachtjes de motor.

 

  1. Vervang op tijd je batterij

De gemiddelde levensduur van een batterij schommelt rond de 5 jaar. Voorbij die grens bestaat de kans dat er niet voldoende spanning opzit om je auto te starten. Bij de eerste tekenen dat je auto moeilijker start, laat je dus best je batterij vervangen. Ga daarom bij twijfel zeker langs bij je Citroën-garage voor een gratis check-up. Je hebt al een nieuwe batterij vanaf 59 euro*.
 
Ontdek dit aanbod >

 


*Aanbod geldig van 1 november tot 31 december 2020 in de deelnemende Belgische en Luxemburgse Citroën-verkooppunten. De prijs is gebaseerd op de aankoop van een autobatterij Eurorepar L1D 12v 45ah 400a (referentie 1648431680), plaatsing niet inbegrepen..

Om ook te lezen

24 August 2022

Op stap met Citroën

24 August 2022

Zorg dat alleen de goeie vakantieherinneringen overblijven

24 August 2022

Zit je vakantie erop? Zó hou je je banden top!

16 June 2022

Waar gaan we naartoe, Citroën?