Vakantie volgens CITROËN: comfort voor alles!

Heb je beslist om deze zomer op avontuur trekken achter het stuur van je CITROËN? Een wijze beslissing! Om er zeker van te zijn dat je ritten in alle comfort en met een gerust gemoed verlopen, hebben we enkele praktische tips voor jou verzameld.


Hoe het hoofd koel

Reizen als het warm is, is niet altijd aangenaam. Heb je airco in de wagen? Denk er dan aan om hem te laten nakijken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan! Probeer het temperatuurverschil binnen en buiten je wagen niet groter te maken dan 5° C, anders riskeer je een thermische schok. Zet ongeveer een kwartier voor je gaat stoppen je airco uit om je lichaam alvast te laten wennen aan de temperatuur buiten.

Ontdek het aircoforfait aan 59 € >


Rij met een gerust gemoed

Vertrek liefst ‘s morgens na een goede nachtrust om alert te blijven achter het stuur. Met een vertrek in de vroege uren vermijd je ook te starten bij potentieel hoge temperaturen, wat je een groter rijcomfort zal bezorgen.


Wees op alles voorbereid

Je laadt alles best de avond voordien in. Zo kan je op beide oren slapen en word je uitgerust wakker! Heb je een lange rit voor de boeg? Voorzie dan niet alleen voldoende water, maar ook iets om te knabbelen zodat je je niet overeet in de haltes langs de autosnelweg. Je ideale reisgezel? Een frigobox om alles koel te houden zonder zorgen!

Ik ontdek de accessoires >


Hou je (b)engels rustig

Als je met je gezin vertrekt, is het altijd goed om voldoende afleiding te voorzien voor de kinderen. Een boek lezen, een film kijken of videospelletjes spelen kunnen goede oplossingen zijn, maar ze voorkomen niet dat je kinderen wagenziek worden. Waarom zou je dus geen spelletjes voorzien om samen te spelen, zoals een quiz of raadseltje? Je kan elkaar ook uitdagen om zoveel mogelijk CITROËN-wagens te spotten op de weg. Een klein cadeautje kan geen kwaad om hen extra te motiveren!

Ontdek de SEETROËN bril >

Verlies de essentie niet uit het oog

Iedereen vergeet wel eens iets mee te nemen op vakantie. Zorg daarom voor een checklist met de absolute must haves:

  • je rijbewijs en de identiteitspapieren van het hele gezin
  • je portemonnee met een minimum aan cash
  • je gsm en lader
  • je gps als die niet is geïntegreerd in je CITROËN
  • een noodkit voor dagelijkse pijntjes en ongelukjes
  • je mondmasker en een desinfectiegel

Maak je eigen persoonlijke lijst zodat je in geval van nood altijd een oplossing bij de hand hebt.


Maximaliseer je veiligheid

De bandenspanning, de vloeistofniveaus, de staat van de batterij … Zorg ervoor dat ook je CITROËN helemaal klaar is voor de vakantierit: op meerdere honderden kilometers van huis sta je liever niet voor verrassingen! Hoeven we nog te benadrukken hoe belangrijk het is om regelmatig een pauze in te lassen, de snelheidsbeperkingen na te leven en een veilige afstand te behouden? Deze eenvoudige gewoontes maken een groot verschil!

Ik ontdek mijn zomercheckup >


Op vakantie vertrekken is opwindend, maar kan ook veel stress veroorzaken. Je hebt gelukkig een CITROËN: je koos voor comfort en een gerust gemoed. Kies dan ook voor ontspannende ritten op maat van je welverdiende vakantie!

Om ook te lezen

19 November 2021

Waar gaan we naartoe, Citroën?

19 November 2021

Lees hieronder alle details over de verplichte winterbanden in Frankrijk

19 November 2021

7 tips om je wagen klaar te maken voor de winter

5 October 2021

HEEFT JE CITROËN DE GEPASTE OUTFIT VOOR DE WINTER?