Voor je winterbanden is het al zomer

Als het kwik boven de 7°C stijgt, slijten je winterbanden sneller af en geven ze minder grip op de weg. Daarom laat je best nu al je zomerbanden opleggen.

 

Waarom wissel je beter af tussen winter- en zomerbanden?

Simpel: voor een betere grip op de weg. Winterbanden zijn gemaakt van een zachter rubber. Daardoor krijg je automatisch een betere grip en kortere remafstand. Maar zodra de temperatuur stijgt, verslijt dat zachtere rubber veel sneller. Daarom is het goed om te wisselen tussen zomer- en winterbanden. Zo gaan ze langer mee.

 

Zorg voor de juiste bandendruk

Hoe juister de bandendruk, hoe beter je banden presteren. Je vindt de ideale bandendruk meestal op de sticker op de deurstijl van de bestuurder. Controleer ook regelmatig de bandendruk voor je vertrekt: een band die te veel is opgepompt, maakt minder contact maken met de weg en heeft dus minder grip. Een band die te weinig is opgepompt, zorgt dan weer dat je meer brandstof verbruikt. Bovendien loopt je ook meer risico op een klapband.

 

Hoe herken je de eerste sporen van slijtage?

Op je banden zitten zogenaamde slijtage-indicatoren. Als die indicatoren tot aan het profiel komen, moet je je banden vervangen. De groeven zijn dan niet diep genoeg meer en je verliest grip op de weg.

Tip: kijk ook even de zijkanten van je banden na. Als je een scheur of bobbel ziet, moet je je band dringend vervangen. Zorg daarnaast ook dat je banden gelijkmatig afslijten. Slijt de ene kant sneller af dan de andere? Dan laat je best ook eens de geometrie opnieuw afstellen.

Kortom: kom je één van deze zaken tegen? Maak dan een afspraak in je Citroën-garage. Op dit moment krijg je van Citroën een cashback van 40 euro bij aankoop van vier nieuwe zomerbanden van Eurorepar Reliance*. Voor meer info over de terugbetaling volgens de referenties van je nieuwe banden, kan je de tabel raadplegen.

Ik maak een afspraak >

 


* Aanbod voorbehouden aan particulieren, geldig van 01/04/2021 tot 30/06/2021 in het deelnemende Belgische en Luxemburgse Citroën-netwerk. Bij aankoop van 4 nieuwe banden uit het gamma Eurorepar Reliance. Je vindt alle voorwaarden op https://nl.mycitroen.be/banden/

Om ook te lezen

19 November 2021

Waar gaan we naartoe, Citroën?

19 November 2021

Lees hieronder alle details over de verplichte winterbanden in Frankrijk

19 November 2021

7 tips om je wagen klaar te maken voor de winter

5 October 2021

HEEFT JE CITROËN DE GEPASTE OUTFIT VOOR DE WINTER?