Winterbanden geven je niet alleen meer grip in de sneeuw

Als de temperatuur onder de 7 °C zakt, dan weet je dat het tijd is voor winterbanden. Ze zijn namelijk gemaakt van een zachter rubber dat je meer grip geeft op de weg als de temperatuur daalt. Bovendien hebben ze speciale inkepingen voor extra grip in de sneeuw.

  1. Wanneer moet je je zomerbanden laten wisselen?

Wel, je moet zeker niet wachten tot de eerste sneeuw. Je thermometer is de beste graadmeter: duikt het kwik onder de 7 °C, dan laat je best je winterbanden op je Citroën zetten. O ja, en wil je de eindejaarsrush vermijden in je garage, maak je best vandaag nog een afspraak.
 
Tip!
Bij Citroën krijg je nu de winterkit tegen een voordelige prijs*. Waar wacht je dus nog op? Bestel hier je winterbanden
 
Ontdek de winterkits >

 

  1. Winterbanden zorgen dat je auto sneller stilstaat

Het zachte rubber van je winterbanden zorgt dat je zelfs bij lagere temperaturen méér grip hebt. En dat is goed nieuws voor je remafstand: zelfs op een nat en koud wegdek rem je sneller.

 

  1. Speciale structuur voor extreme weersomstandigheden

Winterbanden herken je aan de dwarse inkepingen in het rubber. Ze zorgen dat je banden zich beter vastklampen aan een nat, glad of besneeuwd wegdek. Bovendien zorgen de diepe groeven dat het water sneller wegloopt onder de band. Zo vermijd je aquaplaning.

 

  1. En wat doe je intussen met je zomerbanden?

Je hebt twee opties. Je houdt ze zelf bij of laat ze tot na de winter staan bij je garagist. Als je zelf je zomerbanden bijhoudt, moet je ook zelf je banden proper maken. Verwijder alle steentjes en vuiligheid uit de groeven, en leg je banden daarna op een droge en koele plaats. Stapel ze wel niet op elkaar, want zo kan je je banden vervormen.

 


 

Ergens anders goedkoper gezien?
Citroën betaalt je het prijsverschil terug.*
*Dit aanbod is alleen geldig voor particuliere klanten en loopt tot 31 maart 2021. Citroën garandeert je de laagste prijs, vergeleken met identiek dezelfde winterkit (bandenmerk, snelheidsindex en velgen) van een concurrent tussen 01/09/2020 en 31/03/2021. De winterkit van die concurrent moet volledig nieuw zijn en onmiddellijk verkrijgbaar. De prijs moet duidelijk uithangen in een verkooppunt dat niet tot het Citroën-netwerk behoort of de prijs moet duidelijk vermeld staan op een reclamemedium met groot bereik, met uitzondering van websites. Het verkooppunt van de concurrent moet afhankelijk van de situatie in België of in Luxemburg liggen. Op vertoon van het aankoopbewijs in je verkooppunt krijg je het verschil terugbetaald, na eventuele controle in het concurrerende verkooppunt. Het prijsverschil betaalt Citroën terug in de vorm van een waardebon met geldigheidsduur van één jaar na de factuurdatum op je aankoopbewijs. De waardebon is geldig op een toekomstige aankoop van producten of diensten in een Citroën-verkooppunt.
**De prijzen zijn exclusief montage op je wagen en milieubijdrage (MB kost 11,44 euro of 19,08 euro incl. btw per set afhankelijk van het type wagen). Meer informatie vind je op www.recytyre.be. Aanbod geldig zolang de voorraad strekt. Het gelijkvormigheidsattest van je wagen is bepalend. Citroën is niet verantwoordelijk als het aanbod niet geldig is door de beperkingen van het gelijkvormigheidsattest.

Om ook te lezen

19 November 2021

Waar gaan we naartoe, Citroën?

19 November 2021

Lees hieronder alle details over de verplichte winterbanden in Frankrijk

19 November 2021

7 tips om je wagen klaar te maken voor de winter

5 October 2021

HEEFT JE CITROËN DE GEPASTE OUTFIT VOOR DE WINTER?