Zien … en gezien worden!

In de herfst worden de dagen korter en wordt het sneller donker. Een goede zichtbaarheid achter het stuur is dus cruciaal voor je veiligheid en die van je passagiers, maar ook voor de andere weggebruikers.

  1. Oog in oog

In dit seizoen hangt de zon heel wat lager en kan ze je verblinden. En dat wordt alleen maar erger met een nat wegdek! Breng dus steeds een gepolariseerde zonnebril in je handschoenenkastje mee, want dit kan altijd van pas komen. Zo heb je minder kans om verblind te worden door de weerkaatsing van de zon op bepaalde oppervlaktes zoals het wegdek en carrosserie van andere wagens.

 

  1. Verhoog je waakzaamheid

In de herfst zijn zwakke weggebruikers minder goed te zien, zeker ’s ochtends en ’s avonds. Verhoog dus je waakzaamheid op locaties waar je ze vaak aantreft: oversteekplaatsen, schoolpoorten, fietspaden …

 

  1. Je koplampen in de schijnwerpers

Propere koplampen zijn essentieel om de weg en al zijn gevaren goed te kunnen zien. Reinig ze daarom regelmatig, want ze werken in de herfst minder efficiënt door het vuil van de wegen. Vergeet ook je achterlichten niet! Kijk regelmatig na of al je lichten werken door iemand te vragen ze voor jou na te kijken of plaats je wagen voor een weerkaatsend oppervlak zoals een raam. Denk er tot slot aan om je koplampen te laten afstellen bij je Citroën dealer, zodat je andere weggebruikers niet verblindt.
 

 

  1. Mijn voorste ruitenwissers gratis

Is je voorruit beschadigd (een barst of een sterretje groter dan een muntstuk van 2 euro) en moet ze vervangen worden? Bij CITROEN krijg je je voorste ruitenwissers nu gratis aangeboden* bij de vervanging van je voorruit. Aarzel dus niet!

 

Ik ontdek de aanbiedingen >
 

*Aanbieding geldig bij je erkende Citroën-hersteller van 01/09/2020 tot en met 31/10/2020, bij aankoop van een nieuwe voorruit bij een erkende Citroën-hersteller krijgt de klant de voorste ruitenwisser(s) gratis. De plaatsing van de ruitenwissers is niet inbegrepen in de commerciële actie. Indien er geen ruitenwissers beschikbaar zijn tijdens de interventie, kan aan de klant gevraagd worden om terug te komen naar de garage om de voorste ruitenwissers te verkrijgen. In geen enkel geval kunnen de ruitenwissers omgeruild worden in geld of aanleiding geven tot enige andere tegenprestatie.

Om ook te lezen

19 November 2021

Waar gaan we naartoe, Citroën?

19 November 2021

Lees hieronder alle details over de verplichte winterbanden in Frankrijk

19 November 2021

7 tips om je wagen klaar te maken voor de winter

5 October 2021

HEEFT JE CITROËN DE GEPASTE OUTFIT VOOR DE WINTER?